Snitel de praz am facut pentru prima data.
Si imi place mult. Atat la textura cat si la gust.
Ingrediente:
-1 ardei gras rosu
-80 gr zahar pudra
-200ml apa
-100ml otet de cidru
-10 boabe piper negru/roz
-5 fire praz medii
-3 pastari de cardamom zdroite
-1 lingura de capere zdrobite
-2 cepe verzi
-1 lingura zeama de lamaie
-1ling ulei de masline
-150ml ulei floarea-soarelui
-50 gr pesmet
-1 ou ecologic
-sare si piper alb
Curatati ardeiul il taiati fisii de 5mm
Puneti intr - o oala si adaugati zaharul,apa,otetul,boabe de piper si putina sare.
Taiati prajul lung de 6 cm il fierbeti in apa clocotita timp de 15' apoi le scurgeti si le lasati sa se usuce.
Apoi adaugati caperele,ceapa verde , zeama de lamaie si uleiul,sarea ,piperul. Gustati si asezonati dupa gust.
Incingeti uleiul intr-o tigaie , puneti pesmetul si oul in doua farfurii separate. Luati bucati de praz si tavaliti-l prin ou mai intii apoi prin pesmet si prajiti aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte.
Asezati in farfurie dupa bunul plac.
Pofta mare sa aveti!
No comments:
Post a Comment