Friday 19 December 2014

Lipii de casă


Lipii de casa sau painici Naan sau( turte pe plita le-ar numi  bunica mea)!
Reteta asta o am de la o prietena din Pakistan, ba mai mult, am mancat cateva lipii facute de ea. O gustosenie. Un vis.
Va las mai jos reteta se merita incercata macar o data!

  • Ingrediente:
  • 350g faina alba calitate superioara
  • 180ml apa  fiarta calduta
  • 2 linguri ulei floarea-soarelui
  • 1lingurita de drojdie
  • 1lingurita zahar
  • 1lingurita sare de mare
  • 1-2 linguri de unt topit




 Pasi de urmat:
1. Cernem faina in vas cu sarea si zaharul, iar drojdia o dizolvam  separat in foarte putina apa calduta.


 2.Framantam aluatul  pana devine un aluat moale. Il lasam la crescut 2-3h
 3.Dupa ce a crescut alutatul il framantam 2 minute pe masa de lucru infainata. Apoi il taiem in 7-8 bucati egale.
 4.Intre timp pornim cuptorul la 250C cat timp facem bilutele.

5.Intindem bilutele cu facaletul si le stropim cu putina apa deasupra atunci cand le dam la cuptor.






6.Cam asa trebuie sa arate ele la cuptor. Le coacem 5-6' pana cand devin rumene.







7.Cand sunt gata rumenite le asezam pe un prosop curat de bucatarie; de bumbac. Si le ungem deasupra cu unt topit.
8.Asa arata Lipiile mele de astazi!
      Nu trebuie invelite complet ermetic, caci se vor umezi, ci lasati sa intre putin aer. Astfel veti avea lipii moi la final.

   Pofta buna! Va astept cu drag la urmatoarea reteta!
     

                         *****

No comments:

Post a Comment