Ingrediente:
- piept de pui intreg(dar taiat in doua parti egale)
- 2 oua
- 20g faina de porumb/grau
- 10gr de unt
- cateva firicele de patrunjel si marar
- 2-3 felii de ardei gras rosu
- 2-3 ling ulei floarea-soarelui
- sare si chimion
Pasi de urmat:
1. In aceasta poza avem deja untul amestecat cu verdeturile tocate marunt, si il bagam la frigider atata timp cat pregatim pieptul de pui.
2.Absorbim toata apa de pe pui cu un servetel de hartie de bucatarie. Il presuram cu sare si chimion.Mai apoi facem cu un cutit ascutit cate un buzunarel in partea mai groasa a bucatii de carne, cat sa incapa untul pregatit prealabil la frigider.
3.Umplem buzunarele cu unt si mai punem 1-2 fisii de ardei rosu gras.
4.Intre timp incalzim 2-3 linguri de ulei intr-o tigaie si asteptam pana este incins dea-binelea. Tavalim pieptul de pui pe o parte si pe cealalta in faina si prin oul batut in alt bol. Repetam exercitiul de 2x si apoi merge la tigaie.
5.Aici avem deja pieptul rumenit pe o parte. In jur de 1-2' la foc mare. Urmeaza sa-l bagam intr-o tava la cuptorul preincalzit la 200C cam 12-15'
6. Am scos tava din cuptor. Pieptul de pui este gata!
7. Pieptul l-am servit cu mazare inabusita. Am taiat pieptul in jumate sa vedeti cum arata verdeturile la mijloc si cat de groasa si rumenita este crusta.
8. Pofta mare sa aveti! Si va astept cu drag la urmatoarea reteta!
*****
No comments:
Post a Comment