Este o leguma originara din India de Sud si Sri Lanka. Si sa stiti ca mie nicioadata nu mi-a placut sa maninc aceasta leguma, in orice forma era gatita, pana intr-o zi cand am descoperit-o in componenta asta.
Ingredientele:
- 2 vinete
- 2-3 rosii mici
- o felie de branza telemea
- 2 catei de usturoi
- ulei de floarea-soarelui
- sare si piper
1.Dupa ce am spalat legumele, le feliem in fasii foarte inguste, le presuram cu sare si putin piper, iar usturoiul se striveste cu partea lata a cutitului(chestia asta am invatat-o de la un mare Bucatar) apoi se taie marunt.
2.In tigaie punem doar 1lingura de ulei, nu mai mult.
Deoarece vanata il absoarbe foarte repede. Apoi cand acesta este incins dea-binelea punem feliile de vanata si le prajim pe ambele parti.
3.Asezam felia pe o suprafata dreapta sa ne fie mai usor sa o rulam. Eu am ales un tocator de lemn. Peste felia de vanata asezam o felie de brinza, urmeaza una de rosie si putin usturoi.
4.Dupa care rulam usor. Toata treaba asta se face repede cat felia de vanata este inca calda.
5.Cam asa arata o farfurioara cu vinete.
Sunt gustoase si satioase.
6.Pofta buna sa aveti! Si va astept cu drag la urmatoarea reteta!
P.S.: vinetele pot fi coapte si la gratar, nu doar in tigaie!
*****
No comments:
Post a Comment