Friday 9 January 2015

Bānuți cu dulceață de gutuie

 Banutii  cu dulceata de gutuie/zmeura etc sunt niste
 biscuiti de casa aromati, gustosi si foarte fragezi, care merg
foarte bine cu un pahar cu lapte cald sau de ceai.     





Ingrediente:
- 300g  faina alba calitate superioara
- 1 pliculet praf de copt
- un varf de cutit  sare
- 200g unt gras(special pentru biscuiti)
- 2 lingurite zahar vanilat
- un galbenus
- dulceata de gutuie (facuta in casa de mine)



Pasi de urmat:
1. Mai intai amestecam cu mixerul untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat(eu am pus chiar miez de pastaie de vanilie) pana avem o spuma si granulele de zahar nu se mai simt deloc




 2.Peste spuma obtinuta adaugam galbenusul,  faina cernuta si praful de copt. Amestecam cu mixerul pana avem un aluat omogen si care se desprinde usor de pe peretele vasului.
 3. Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il dam o ora la frigider.
 4. Dupa care facem bilute de aluat si apasam cu degetul la mijloc pentru a pune dulceata(dar mai intai impartim aluatul in 40 de bilute mici) si le asezam pe hartia de copt.
5. Le umplem cu dulceata de care dorim noi.  Coacem 15-20' la 180-200C
 6. Asa arata  biscuitii mei proaspeti scosi de la cuptor alaturi de un pahar de lapte.
 7. Din tot aluatul mie mi-au iesit 39 bucati de biscuiti nu 40. Profitat de ocazie sa fac asa o poza.
 8. Rezerve de biscuiti pentru cateva zile.
Se pastreaza bine in acest borcanel ermetic.
9. Se vede bine cat sunt de fragezi! Se merita de incercat reteta.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment